Isnin, 8 Februari 2016

Strategi Reka Bentuk Bilik Mandi yang Meningkatkan Nilai Rumah Anda

Strategi Reka bentuk bilik mandi yang meningkatkan nilai rumah anda - Apabila ia datang untuk menambah nilai ke atas harta anda, pakar-pakar dalam hartanah akan bersetuju bahawa untuk mengambil kesempatan dalam Bilik mandi dan dapur yang hampir pasti akan menjamin pulangan yang menguntungkan.

Jika anda sedang mempertimbangkan untuk membuat anda menarik yang utama kepada bakal pembeli, maka salah satu tempat pertama untuk memulakan adalah di dalam Bilik mandi. Dengan pelbagai aksesori dan peralatan dalam pasaran, membuat keputusan yang akhirnya akan membolehkan anda untuk meraih ganjaran merupakan tugas yang sukar.
 


Apabila ia datang kepada Reka bentuk bilik mandi, apa itu bahawa kebanyakan orang benar-benar mahu? Memilih tempat mandi whirlpool luas di atas mandian tradisional akan kewangan berfaedah dalam jarak jauh?

Tidak akan mereka bentuk bilik mandi anda menjadi tugas yang banyak lebih mudah jika anda telah dilengkapi dengan garis panduan dan apa geli mewah daripada para pembeli berpotensi? Jika anda akan merangka bilik mandi anda mendapatkannya betul pada kali pertama pusingan untuk mengelakkan dari peluh pound mengepam.


Hello kesederhanaan

Dari sejak tahun 1960-an tumpuan telah diletakkan pada tebal warna di dalam Bilik mandi. Jubin dinding bercorak makhluk nautika dan over-the-top warna adalah trend, bersama-sama dengan plastik. Dcor bilik mandi plastik adalah kegilaan, dari berani oren, hijau, sawi kuning dan coklat coklat warna berus gigi, sabun dan tuala pemegang, langsir tebal plastik bercorak pancuran mandian yang menjerit warna sifat boldest.

Sebagai masa yang bergerak, tahun 1970-an dan awal 1980-an menjadi tempoh Bilakah fixings bilik mandi emas dan perabotan, seperti paip, rel tuala dan pemegang tisu tandas, dianggap sangat bergaya. Ostentatious emas trimmed ciri-ciri berikut adalah semua kemarahan, dan dcor bilik mandi yang 'kuat'. 
 
Ditambah ini telah mereka suites bilik mandi sekali enak alpukat warna, pink terumbu karang dan coklat coklat. Warna bilik mandi telah berubah secara dramatik sepanjang dekad yang lepas, dan warna-warna telah menjadi lebih neutral, kadang-kadang dengan tanda-tanda bahawa warna yang menambah semangat merupakan pelengkap kepada keseluruhan skim.
 
 
Dari ratusan orang-orang yang mengambil bahagian dalam kaji selidik bilik mandi baru di Plumbworld, untuk menggalakkan 82 peratus berkata mereka membencikan suites sekali dimuliakan avokado dan jambu bilik mandi, warna peninggalan 1970-an dan 1980-an, yang biasanya dicirikan sebagai gelap dan kusam.

Menurut kajian, paip bilik mandi chrome telah jauh lebih diutamakan berbanding emas.

Jadi, apabila merekabentuk dan menghias bilik mandi anda memastikan warna-warna yang gelap di bay, mempertimbangkan suites putih, dan memilih untuk chrome fixings dan perabot bukan flashy emas.

Kuasa pancuran mandian

Apabila merancang Reka bentuk bilik mandi anda, salah satu aspek paling penting untuk mempertimbangkan meletakkan pancuran mandian. Beberapa bilik-bilik mandi tidak mempunyai ruang yang mencukupi termasuklah yang petak pancuran mandian, jadi menilai pilihan anda. Mempertimbangkan memasang pancuran mandian ke atas mandi jika Ruang tidak mencukupi.

Kajian menunjukkan bahawa 94 peratus daripada peserta percaya bahawa pancuran mandian di bilik mandi adalah amat penting, dan 81 peratus berkata mereka dipilih dalam kepungan berasingan dalam Bilik mandi yang besar. Hampir 65 peratus berkata mereka ideal akan mandi kuasa, manakala 27 peratus pilihan pengadun pancuran mandian, dan hanya 12 peratus memilih untuk elektrik pancuran mandian.

Jika anda telah memilih pancuran mandian ke tempat mandi, kemudian berfikir tentang meletakkan skrin kaca tetap dan bukannya takbir pancuran mandian. Ia mungkin kos beberapa pound tambahan, tetapi lebih separuh daripada kaji selidik penyumbang utama skrin kaca tetap untuk langsir pancuran mandian.

Memilih tab anda

Bertentangan dengan kepercayaan umum, menambah tab mandi whirlpool untuk meningkatkan nilai properti tidak sentiasa melakukan silap mata tersebut. Jadi jika anda sedang menimbangkan menjual harta anda, cuba untuk mengelak daripada membeli tempat mandi whirlpool dengan harapan mendapat keuntungan tambahan.

Kajian ini mendedahkan bahawa hampir 53 peratus peserta tidak telah lama oleh mereka, manakala hanya yang kecil 38 peratus peserta menyayangi mereka. Anehnya, 62 peratus berkata mereka mempunyai paparan yang kukuh ke arah sudut mandian sama ada, yang bermaksud mandi segi empat tepat tradisional masih memegang clout terhadap mereka spruced ke atas bahagian-bahagian kaunter.

Lantai bilik mandi

Cuba untuk mengelakkan dorongan untuk letakkan karpet di atas lantai bilik mandi, menurut kaji selidik itu, ia juga digemari. Kaji selidik itu menunjukkan bahawa yang meliputi pilihan lantai jubin, dengan 75 peratus mengatakan mereka suka lantai bilik mandi berjubin yang. Lantai vinil popular telah tidak lagi hilang tempat di dalam Bilik mandi, dengan lebih daripada 61 peratus mengatakan mereka tidak mempunyai apa-apa kuat suka atau rosak binasalah arahnya.

Apabila memilih lantai bilik mandi anda, jubin adalah pilihan yang digemari, tetapi jika bajet ketat, kemudian vinil lantai tidak akan biarkan anda lain.
Selain lantai, pastikan windows anda kelihatan menarik. Apabila ia datang untuk berpakaian tingkap bilik mandi anda, mengelakkan daripada jaring bilik mandi dan kain langsir tersebut. Kajian menunjukkan bahawa 94 peratus berkata mereka digemari tirai di dalam Bilik mandi ke langsir.
 
Pastikan ia sentiasa bersih

Jika anda merancang untuk meletakkan rumah anda di pasaran, memeriksa bilik mandi anda bagi kelemahan secara amnya tanpa disedari orang-orang kecil, seperti acuan silikon sealant sekitar tempat mandi, dan bahkan pada tirai pancuran mandian anda jika anda mempunyai satu. Bakal pembeli boleh melihat kesilapan kecil ini, yang dapat menghantar kemudian jalankan!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Strategi Reka Bentuk Bilik Mandi yang Meningkatkan Nilai Rumah Anda